SGS ISO 9001
english

Novice

Ocena I4MS projektov

datum: 29.09.2015

kategorija: novice


Od 21. do 25. Septembra je na Univerzi Brunel v Londonu potekalo vmesno ocenjevanje projektov Fortissimo, CloudFlow in Cloud4SME.

Arctur je uspešno predstavil naslednjo generacijo portala CloudFlow, ki bo omogočil podjetjem lažjo in cenejšo uporabo superračunalniških simulacij v oblaku.

 

CF PortalVsi trije projekti predstavljajo jedro raziskav in razvoja na področju uvajanja naprednih simulacij v proizvodna mala in srednja podjetja. Slednja si namreč ne morejo privoščiti nakupa drage računalniške strojne in programske opreme za izvajanje simulacij, bi pa lahko najeli te kapacitete v računalniškem oblaku po bistveno nižji ceni. Arctur je ustanovni partner dveh projektov, Fortissima ter CloudFlowa, in prav v slednjem vodi razvoj osrednjega portala, ki bo omogočal enostavno in uporabniku prijazno upravljanje delovnih procesov na superračunalniku. Ti obsegajo tako načrtovanje 3D modelov (CAD), simulacije dinamike fluidov (CFD), kot tudi upravljanje z izvornimi podatki in rezultati (PLM). Končni uporabniki, običajno razvojni inženirji v proizvodnih podjetjih, bodo lahko izbirali med velikim številom različnih paketov in opravili nakup na enak način kot v običajnih spletnih trgovinah, s tem, da se bodo v ozadju izvajali zelo zapleteni procesi v superračunalniškem okolju.

I4MS panel

 

Ekipa, ki jo sestavljajo poleg arcturjevcev še strokovnjaki iz Fraunhoferja (Nemčije), Sintefa (Norveška) in DFKI (Nemčija), bo s svojim delom nadaljevala še do konca 2016, ko je predvidena javna predstavitev portala.