Skip to main content

Vabimo na dogodek Superračunalništvo za podjetja: na poti k inovacijam

23. 11. 2022 / eHealth, GOV & NGOs, Heritage, Industry, Tourism Dogodek bo potekal 30.11.2022 od 9:00 do 13:00 ure na Arcturju v Novi Gorici in online. Namenjen je podjetjem, ki si želijo uporabiti tehnologije kot so superračunalništvo (v oblaku), umetno inteligenco, strojno učenje v svojem poslu in postati inovativnejša ter pridobiti vse informacije, kako dostopati do superračunalniške infrastrukture, izobraževanj ter strokovne podpore.
Objava-EuroCC-website.jpg

Superračunalništvo omogoča podjetjem, ki delujejo v katerem koli industrijskem sektorju, da (p)ostanejo inovativnejša, produktivnejša, ohranjajo konkurenčno prednost, predvsem pa, da lahko s pomočjo vrhunskih tehnologij, kot so superračunalništvo v oblaku, umetna inteligenca, podatkovno učenje in masovni podatki, razvijajo produkte in storitve z višjo dodano vrednostjo.

Zato želimo vsa podjetja povabiti na dogodek Superračunalništvo za podjetja: na poti k inovacijam, ki bo potekal v hibridni obliki 30.11.2022 na Arcturju v Novi Gorici in na spletu.

Namenjen bo spoznavanju tehnologije in uporabe le-te v poslovanju, o izobraževanjih, preko katerih SLING partnerji brezplačno posredujejo nova znanja in pomembne informacije, ki pridejo v poslovanju in inoviranju še kako prav. Kako dostopati do vrhunske superračunalniške infrastrukture, ki jo ponujajo v okviru NCC Sling? Izbrani strokovnjaki in podjetniki bodo z vami delili neprecenljive izkušnje iz prve roke, saj bodo poleg dragocenih nasvetov predstavili kar 4 primere dobre prakse uporabe superračunalništva v poslovanju.

AGENDA

9:00 – 9:10 Uvodni pozdrav in predstavitev NCC SLING (Jan Jona Javoršek, Institut Jožef Stefan)

9:10 – 9:35 Uporaba HPC za podjetja (Tristan Pahor, Arctur)

9:35 – 10:00 Superračunalniška izobraževanja za podjetja (Pavel Tomšič, Fakulteta za strojništvo - LECAD)

10:00-10:30 HPC Vega za podjetja (Dejan Valh, Institut informacijskih znanosti IZUM)

10:30 – 10:50 The importance of academic research in empowering SMEs, and vice versa (Draško Tomić, Ruđer Bošković Institute)

10:50 11:05 Odmor za kavo

11:05 –11:30 Slovenska kulturna dediščina: od fotografij do 3D in virtualne resničnosti ter vse vmes (Matevž Straus, Arctur)

11:30 – 11:55 HPC za nenavadne konfiguracije v letalstvu (Sašo Knez, Afromix)

11:55 – 12:20 Multi-head Additive Manufacturing with Optimal HPC Thermal Stabilization (Nikola Blažević – Mikrotvornica)

12:20 – 12:45 Numerical Hydrodynamics for the Shipbuilding Industry using HPC Vega (Robert Keser, In silico d.o.o.)

12:45 – 12:50 Zaključni pozdrav (Tomi Ilijaš, Arctur, Jan Jona Javoršek, Institut Jožef Stefan)

13:00 – 13:30 Ogled Arctur Data Centra (voden ogled na lokaciji)

13:30 – 14:30 Kosilo in druženje* 

*Ogled superračunalnika Arctur-2 in podatkovnega centra ter kosilo in mreženje z udeleženci je možno samo za prijavljene na fizični lokaciji.

Pridružite se nam! Registracija na dogodek je obvezna. PRIJAVE SPREJEMAMO TUKAJ.

Število mest na lokaciji v Novi Gorici je omejeno. Prijave zbiramo do torka, 29.11.2022.   

 

O Nacionalnem kompetenčnem centru HPC SLING

Nacionalni kompetenčni center HPC SLING malim in srednje velikim podjetjem pomaga pri uporabi superračunalništva (HPC) za implementacijo v poslovanju. S potencialnimi uporabniki, ki v uporabi HPC prepoznajo pomembne koristi, želimo oblikovati dolgoročna partnerstva.

Več informacij: www.sling.si

 

 

Other news

5. 12. 2023 / GOV & NGOs

Arctur Launches Local Initiatives for AI4VET4AI Project, Inspiring Students on the Frontiers of Artificial Intelligence

On December 5th, Arctur hosted 26 students from Higher Vocational College Nova Gorica, aiming to share our expertise and practices related to Artificial Intelligence (AI).

19. 10. 2023 / Industry

Supercomputing centres in Slovenia open their doors into the mysterious world of supercomputers

This week, Slovenia’s supercomputing centres are traditionally opening their doors to give visitors a glimpse into how the most powerful Slovenian supercomputers look. Among them is the EuroHPC VEGA,...

13. 10. 2023 / GOV & NGOs

Arctur contributed to the III. National DigNest Conference Digitalization during and after the Covid-19 pandemic

As a Dignest project partner, also Arctur contributed to the conference with the presentation "Pandemic and Digitalization of Cultural Heritage," delivered by Martina Golob, outlining the impact of...