Vabimo na dogodek Superračunalništvo za podjetja: na poti k inovacijam

23. 11. 2022 / eHealth, GOV & NGOs, Heritage, Industry, Tourism Dogodek bo potekal 30.11.2022 od 9:00 do 13:00 ure na Arcturju v Novi Gorici in online. Namenjen je podjetjem, ki si želijo uporabiti tehnologije kot so superračunalništvo (v oblaku), umetno inteligenco, strojno učenje v svojem poslu in postati inovativnejša ter pridobiti vse informacije, kako dostopati do superračunalniške infrastrukture, izobraževanj ter strokovne podpore.
Objava-EuroCC-website.jpg

Superračunalništvo omogoča podjetjem, ki delujejo v katerem koli industrijskem sektorju, da (p)ostanejo inovativnejša, produktivnejša, ohranjajo konkurenčno prednost, predvsem pa, da lahko s pomočjo vrhunskih tehnologij, kot so superračunalništvo v oblaku, umetna inteligenca, podatkovno učenje in masovni podatki, razvijajo produkte in storitve z višjo dodano vrednostjo.

Zato želimo vsa podjetja povabiti na dogodek Superračunalništvo za podjetja: na poti k inovacijam, ki bo potekal v hibridni obliki 30.11.2022 na Arcturju v Novi Gorici in na spletu.

Namenjen bo spoznavanju tehnologije in uporabe le-te v poslovanju, o izobraževanjih, preko katerih SLING partnerji brezplačno posredujejo nova znanja in pomembne informacije, ki pridejo v poslovanju in inoviranju še kako prav. Kako dostopati do vrhunske superračunalniške infrastrukture, ki jo ponujajo v okviru NCC Sling? Izbrani strokovnjaki in podjetniki bodo z vami delili neprecenljive izkušnje iz prve roke, saj bodo poleg dragocenih nasvetov predstavili kar 4 primere dobre prakse uporabe superračunalništva v poslovanju.

AGENDA

9:00 – 9:10 Uvodni pozdrav in predstavitev NCC SLING (Jan Jona Javoršek, Institut Jožef Stefan)

9:10 – 9:35 Uporaba HPC za podjetja (Tristan Pahor, Arctur)

9:35 – 10:00 Superračunalniška izobraževanja za podjetja (Pavel Tomšič, Fakulteta za strojništvo - LECAD)

10:00-10:30 HPC Vega za podjetja (Dejan Valh, Institut informacijskih znanosti IZUM)

10:30 – 10:50 The importance of academic research in empowering SMEs, and vice versa (Draško Tomić, Ruđer Bošković Institute)

10:50 11:05 Odmor za kavo

11:05 –11:30 Slovenska kulturna dediščina: od fotografij do 3D in virtualne resničnosti ter vse vmes (Matevž Straus, Arctur)

11:30 – 11:55 HPC za nenavadne konfiguracije v letalstvu (Sašo Knez, Afromix)

11:55 – 12:20 Multi-head Additive Manufacturing with Optimal HPC Thermal Stabilization (Nikola Blažević – Mikrotvornica)

12:20 – 12:45 Numerical Hydrodynamics for the Shipbuilding Industry using HPC Vega (Robert Keser, In silico d.o.o.)

12:45 – 12:50 Zaključni pozdrav (Tomi Ilijaš, Arctur, Jan Jona Javoršek, Institut Jožef Stefan)

13:00 – 13:30 Ogled Arctur Data Centra (voden ogled na lokaciji)

13:30 – 14:30 Kosilo in druženje* 

*Ogled superračunalnika Arctur-2 in podatkovnega centra ter kosilo in mreženje z udeleženci je možno samo za prijavljene na fizični lokaciji.

Pridružite se nam! Registracija na dogodek je obvezna. PRIJAVE SPREJEMAMO TUKAJ.

Število mest na lokaciji v Novi Gorici je omejeno. Prijave zbiramo do torka, 29.11.2022.   

 

O Nacionalnem kompetenčnem centru HPC SLING

Nacionalni kompetenčni center HPC SLING malim in srednje velikim podjetjem pomaga pri uporabi superračunalništva (HPC) za implementacijo v poslovanju. S potencialnimi uporabniki, ki v uporabi HPC prepoznajo pomembne koristi, želimo oblikovati dolgoročna partnerstva.

Več informacij: www.sling.si

 

 

Other news

5. 7. 2024 / Industry, Tourism, GOV & NGOs

Planet Positive Event: All-in-one event sustainability rating and certification digital tool for event organisers

Arctur and Toleranca Marketing launch the Planet Positive Event, integrating a cutting-edge carbon footprint calculator and ESRS-compliant sustainability assessments to revolutionize event organization.

10. 5. 2024 / Heritage

Advancing 3D Digital Heritage for Education, Tourism, and Culture

Arctur has played an important role at the event in Ferrara, Italy, held on April 9-10, 2024, where 12 international partners gathered with the aim of focusing on enriching and expanding 3D digital...

15. 4. 2024 / GOV & NGOs

Empowering young innovators: Arctur guides students in solving engineering challenges with AI at the EESTech Challenge

Arctur, a leading high-tech company, recognizes the pivotal role of collaboration between students and enterprises in driving innovation and fostering talent development.